Een korte geschiedenis van Neon

Neon signs

Neon signs

Neonverlichting bestaat al meer dan honderd jaar, en het lijkt er niet op dat het binnenkort zal verdwijnen. Uitgevonden in 1910 door de Franse ingenieur Georges Claude, werd neonverlichting al snel een populaire manier om borden en advertenties te verlichten. Tegenwoordig wordt neon nog steeds veel gebruikt in borden en andere vormen van reclame, maar het is ook een populaire manier geworden om een vleugje stijl toe te voegen aan huizen en bedrijven. Lees verder om meer te weten te komen over de geschiedenis van neon en hoe het zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld.

Neon signs

Het eerste gebruik van neon

Neon signs  werden voor het eerst veel gebruikt in uithangborden en andere vormen van reclame. Claude’s bedrijf, Claude Neon, maakte het eerste neonbord in 1923 voor een Parijse kapperszaak. Het bord was meteen een hit, en Claude begon Neon-borden te verkopen aan bedrijven over de hele wereld. Al snel waren Neon borden overal in steden te vinden. In de Verenigde Staten was Las Vegas een van de eerste steden die neonborden omarmden. Motels en casino’s begonnen ze op grote schaal te gebruiken in de jaren 40 en 50, en ze werden al snel een hoofdbestanddeel van het stadsbeeld. Vandaag de dag zijn in Las Vegas nog steeds enkele van de meest iconische Neon borden ter wereld te vinden.

De opkomst van Home Decor

De laatste jaren is neon weer populair geworden als huisdecoratie. Consumenten voelen zich steeds meer aangetrokken tot het unieke uiterlijk van Neon lichten, en ze vinden nieuwe en creatieve manieren om ze in hun huizen te verwerken. Van Neon muurkunst tot verlichte meubels, er is geen tekort aan manieren om een vleugje stijl toe te voegen met Neon.

Conclusie 

Neon verlichting is een blijvende trend die geen tekenen van verdwijnen vertoont. Dankzij zijn unieke uiterlijk is neon al lang populair bij bedrijven als een manier om de aandacht te trekken. De laatste jaren is het echter ook steeds populairder geworden als woninginrichting. Als je op zoek bent naar een unieke manier om je huis of bedrijf wat stijl te geven, overweeg dan om neon in je ontwerp te verwerken!